Egy igazi tavaszköszöntő fogás amelyben az omlós nyúlhús muskotályos borban varázsolja el az ízlelőbimbóinkat. A 70 °C-on, 8 órán át készülő nyúlcomb megőrzi természetes nedvességtartalmát, miközben a narancs- és citromhéj, a csillagánizs és a kardamom parfümös harmóniája mélyen átjárja az izmokat. A grillezett bébizöldségek ropogós textúrája és füstös karaktere tökéletes kontrasztot teremt a lágy fűszernövényekkel díszített, elegáns fogáshoz. Francia, vidéki konyha modern felfogásban.
Hozzávalók:
- 4 x 350 g nyúlcomb
- 300 ml jó minőségű nyúl alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 ml muskotályos bor
- 30 ml méz
- 1 narancs héja reszelve
- 1 citrom héja reszelve
- 1 csillagánizs
- ½ teáskanál pirított édeskömény
- 1 csipet sáfrány
- 2 zúzott kardamom
- Ultratex (keményítő)
- Tárkony
- Turbolya
- Petrezselyem
- 1 csokor bébi sárgarépa, blansírozva
- 1 csokor bébi póréhagyma, blansírozva
- 1 csokor bébi édeskömény, blansírozva
- 12 levél fekete káposzta (cavolo nero), blansírozva
- - 1 csokor spárga, blansírozva
- - 20 kis gyöngyhagyma, megfőzve
- - Csipet füstölt paprika
- - Tengeri só
- - Fehér bors
- - Olívaolaj
Elkészítés:
- Egy serpenyőben kevés forró olajjal pirítsuk meg a nyúlcombokat mindkét oldalon aranybarnára, majd tegyük félre kihűlni.
- Egy mélyebb serpenyőben forraljuk be felére a muskotálybort a sáfránnyal, csillagánizzsal, kardamommal, pirított édesköménnyel, narancs- és citromhéjjal, valamint mézzel együtt.
- Adjuk hozzá a nyúl alaplét, és ismét forraljuk felére, majd tegyük félre kihűlni.
- Helyezzük a nyúlcombokat vákuumtasakba az alaplével és a fűszerekkel együtt, majd vákuumozzuk le.
- Szuvidáljuk 70 °C-ra előmelegített vízfürdőben 8 órán át.
- Tegyük a zöldségeket egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, és fűszerezzük füstölt paprikával, sóval és borssal.
- Egy nagyon forró grillserpenyőben grillezzük meg a zöldségeket minden oldalukon.
- Tálaláshoz vedd ki a nyulat a tasakból, és szűrd át a szószt finom szűrőn.
- Ha szükséges, sűrítsük be egy kis Ultratex keményítővel.
- Helyezzük a zöldségeket egy tálba, és tegyük rá a nyúlcombot. Öntsük rá a szószt, és díszítsük friss fűszernövényekkel.
A Séf tippje
Készítsünk egy tandori pácot öntsük a vákuumtasakba a nyúl mellé és szuvidáljuk így a nyulat. Nagyszerű lesz!