Sous Vide nyúlcomb muskotályos borban, grillzöldségekkel és zöldfűszerekkel

Sous Vide nyúlcomb muskotályos borban, grillzöldségekkel és zöldfűszerekkel

Egy igazi tavaszköszöntő fogás amelyben az omlós nyúlhús muskotályos borban varázsolja el az ízlelőbimbóinkat.  A 70 °C-on, 8 órán át készülő nyúlcomb megőrzi természetes nedvességtartalmát, miközben a narancs- és citromhéj, a csillagánizs és a kardamom parfümös harmóniája mélyen átjárja az izmokat. A grillezett bébizöldségek ropogós textúrája és füstös karaktere tökéletes kontrasztot teremt a lágy fűszernövényekkel díszített, elegáns fogáshoz. Francia, vidéki konyha modern felfogásban.

 

Hozzávalók:

 

  • 4 x 350 g nyúlcomb
  • 300 ml jó minőségű nyúl alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 ml muskotályos bor
  • 30 ml méz
  • 1 narancs héja reszelve
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 csillagánizs
  • ½ teáskanál pirított édeskömény
  • 1 csipet sáfrány
  • 2 zúzott kardamom
  • Ultratex (keményítő)
  • Tárkony
  • Turbolya
  • Petrezselyem
  • 1 csokor bébi sárgarépa, blansírozva
  • 1 csokor bébi póréhagyma, blansírozva
  • 1 csokor bébi édeskömény, blansírozva
  • 12 levél fekete káposzta (cavolo nero), blansírozva
  • - 1 csokor spárga, blansírozva
  • - 20 kis gyöngyhagyma, megfőzve
  • - Csipet füstölt paprika
  • - Tengeri só
  • - Fehér bors
  • - Olívaolaj

 

Elkészítés:

 

  1. Egy serpenyőben kevés forró olajjal pirítsuk meg a nyúlcombokat mindkét oldalon aranybarnára, majd tegyük félre kihűlni.
  2. Egy mélyebb serpenyőben forraljuk be felére a muskotálybort a sáfránnyal, csillagánizzsal, kardamommal, pirított édesköménnyel, narancs- és citromhéjjal, valamint mézzel együtt.
  3. Adjuk hozzá a nyúl alaplét, és ismét forraljuk felére, majd tegyük félre kihűlni.
  4. Helyezzük a nyúlcombokat vákuumtasakba az alaplével és a fűszerekkel együtt, majd vákuumozzuk le.
  5. Szuvidáljuk 70 °C-ra előmelegített vízfürdőben 8 órán át.
  6. Tegyük a zöldségeket egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, és fűszerezzük füstölt paprikával, sóval és borssal.
  7. Egy nagyon forró grillserpenyőben grillezzük meg a zöldségeket minden oldalukon.
  8. Tálaláshoz vedd ki a nyulat a tasakból, és szűrd át a szószt finom szűrőn.
  9. Ha szükséges, sűrítsük be egy kis Ultratex keményítővel.
  10. Helyezzük a zöldségeket egy tálba, és tegyük rá a nyúlcombot. Öntsük rá a szószt, és díszítsük friss fűszernövényekkel.

 

A Séf tippje

Készítsünk egy tandori pácot öntsük a vákuumtasakba a nyúl mellé és szuvidáljuk így a nyulat. Nagyszerű lesz!