A híres illatos kacsa a kínai konyha egyik legnépszerűbb fogása, ami a sous vide-ban még gazdagabb ízélményt nyújt. Az elmaradhatatlan hoisin szósz fagyasztott jégkockaként kerül a vákuumtasakba, szimbolizálva azt az innovatív gondolkodást, amely tiszteletben tartja a hagyományokat, miközben merészen újít. A sütőben való végső pirítás, amikor a kacsa bőre ropogósra sül, a nagy kínai éttermek látványkonyhájának varázslatát idézi, ahol a szakács művészete egy korokon átívelő kulináris élménnyel ajándékozza meg a vendégeket.
Hozzávalók:
- 1 egész kacsa - megtisztítva és 2 félkacsára vágva
- 1 jégkocka adag fagyasztott hoisin szósz
- 1 csillagánizs
- 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
- Só
Elkészítés:
- Öntsük a hoisin szószt egy jégkockatartóba körülbelül háromnegyedig, és fagyasszuk le a mélyhűtőben
- Melegítsük elő a vízfürdőt 90 °C-ra.
- Dörzsöljük be alaposan a kacsát a kínai ötfűszer-keverékkel, és helyezzük a vákuumtasakba.
- Adjuk hozzá a csillagánizst és a fagyasztott hoisin jégkockát, majd vákuumozzuk le.
- Szuvidáljuk 5 órán át.
- Ha lejárt az idő, vegyük ki a vízfürdőből, és azonnal hűtsük le sokkoló hűtéssel.
- A befejezéshez helyezzük a kacsát 200 °C-os sütőbe, süssük piros, ropogósra a bőrét és már tállahatjuk is azon melegében.