Sous-vide barack juharsziruppal és kakukkfűvel

Sous-vide juharos-kakukkfüves barack szeletek aranyló sziruppal fehér tálban, hosszú friss kakukkfűágakkal díszítve, mellette külön kis tálban egy gombóc vaníliafagylalt.

Juharos-kakukkfüves barack sous-vide – nyári desszert újragondolva

Kevés dolog vetekszik azzal az élménnyel, amikor egy frissen szedett, napérlelte barackba harap. Ha azonban szeretné még különlegesebbé tenni ezt a gyümölcsöt, próbálja ki a sous-vide módszert juharsziruppal és kakukkfűvel. Az eredmény: selymes, lédús barack, amelyet az édes juharszirup és az illatos fűszerek harmóniája tesz igazán egyedivé.

Ez a desszert sokoldalú: önmagában is élvezetes, de fagylalttal, mascarponéval vagy akár egy ropogós cobbler tetejeként is tökéletes.

Miért érdemes sous-vide módszerrel készíteni?

  • Megőrzi a gyümölcs lédússágát és állagát – nem fő szét, hanem tökéletesen puha marad.

  • Fűszeres-gyümölcsös harmónia – a juharszirup édessége és a kakukkfű frissessége különleges ízt ad.

  • Egyszerű, de elegáns desszert – vendégvárónak vagy nyári vacsora lezárásaként is tökéletes.

  • Előre elkészíthető – a hűtőben 5 napig is eltartható.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 6 érett őszibarack, kimagozva, felnegyedelve

  • 1/2 csésze jó minőségű kanadai juharszirup

  • 2 evőkanál víz

  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé

  • 3 friss kakukkfűág

  • 1 friss rozmaringág

Elkészítés lépésről lépésre

1. Sous-vide kád előkészítése

Állítsa a készüléket 82 ºC-ra.

2. Vákuumozás és főzés

Tegye a barackot a juharsziruppal, a vízzel, a citromlével és a fűszerekkel együtt vákuumtasakba, majd vákuumozza le. Helyezze a vízfürdőbe, és főzze 45 percig.

3. Előkészítés

Vegye ki a tasakot, távolítsa el a kakukkfüvet és a rozmaringot.

4. Tálalás

Fogyassza azonnal, vagy tárolja a főzőlével együtt hűtőben, lezárva, legfeljebb 5 napig.

Tipp a tálaláshoz

  • Kínálja vaníliafagylalttal vagy mascarpone krémmel.

  • Egy ropogós cobbler sütemény feltéteként is mennyei.

  • Ha különleges ízvilágra vágyik, szórja meg pirított dióval vagy mandulával.