Narancslekvár

Narancslekvár

Nem könnyű jó narancslekvárt találni a piacon. Ha pedig mégis sikerül, akkor az elég drága szokott lenni. De miért is ne készítenénk el mi magunk?
A Kuvings turmixgép ebben is segít.


Hozzávalók

  • 600 g narancs
  • 300 g cukor
  • 30 ml citromlé

 

Elkészítés

  1. Keressünk mag nélküli narancsokat.
  2. Öblítsük le a narancsokat szódabikarbónával és forró vízzel; és hámozd meg őket.
  3. Hámozzuk meg a narancsokat, a belső, fehér héjat is távolítsuk el.
  4. A külső, sárga héjat vágjuk vékony szeletekre.
  5. Tegyük a gyümölcshúst az Kuvings turmixgépbe, és turmixoljuk össze.
  6. Tegyük az összeturmixolt narancsot, a vékonyra szeletelt sárga héjat, a cukrot és a citromlét egy vastag aljú edénybe; és folyamatos kevergetés mellett főzzük össze alacsony hőmérsékleten. 
  7. A keveréket addig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.