A szűzpecsenye az egyik legkedveltebb része a sertésnek és még aránylag megfizethető ára is van. Számtalan hagyományos elkészítési módja mellett a sous vide az, amelyik a legtöbbet hozza ki belőle. Érdemes kipróbálni.
Előkészítés: 10 perc
Sous vide 58 C fokon: 2 óra
Hozzávalók:
• 2 szűzpecsenye
• 2 ek Curry fűszerkeverék
• 1 pohár natur joghurt
• 2 ek friss menta finomra aprítva
• 2 ek méz
• 2-3 dkg vaj
Elkészítés
1. Egy edényben keverjük össze a joghurtot a mentával és a mézzel. Takarjuk le és tegyük a hűtőszekrénybe felhasználásig.
2. Hártyázzuk le teljesen a szűzpecsenyéket.
3. Enyhén dörzsöljük be a szüzeket fűszerkeverékkel! (Óvatosan mert minden a tasakban marad)
4. Helyezzük a húst vákuumtasakba és vákuumozzuk le, majd tegyük a sous vide-be 2 órára 57 C fokon.
5. Forró serpenyőben, vajon kérgezzük körbe.
6. Pihentessük 5-10 percet, majd vágjuk ujjnyi szeletekre és hintsük meg egy kis tengeri sóval.