Csirkehúsos Cézársaláta wrap – szuvidált csirkemellel
A Cézársaláta az egyik legismertebb klasszikus saláta a világon, amelyet most egy különleges csavarral, wrap formájában készíthet el. A titok a szuvidált csirkemell, amely tökéletesen omlós és szaftos marad, így minden falatban élvezheti a friss római saláta, a krémes öntet és a puha hús harmonikus kombinációját.
Ez a recept ideális választás egy könnyű ebédhez, vacsorához vagy akár elvitelre is – gyorsan összeállítható, egészséges és rendkívül finom.
Miért érdemes kipróbálni?
-
Sous-vide csirkemell: mindig puha és lédús lesz.
-
Egészséges és laktató: friss salátával, csirkével és könnyű tortillával.
-
Kényelmes: előre elkészíthető, és akár másnap is kiváló.
-
Sokoldalú: elhagyhatja a szardellapasztát a könnyebb ízvilágért, vagy gazdagíthatja reszelt sajttal.
Hozzávalók (4 adaghoz)
-
4 lebőrözött, kicsontozott csirkemell
-
1 teáskanál kóser só
-
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
-
1 csésze majonéz
-
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
-
2 evőkanál frissen facsart citromlé
-
1 teáskanál szardellapaszta (elhagyható)
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 teáskanál Worcestershire-szósz
-
4 csésze lazán pakolt, megmosott római saláta
-
4 db (25 cm-es) tortilla lap
Elkészítés lépésről lépésre
1. Sous-vide kád előkészítése
Állítsa a sous-vide kádat 65,5 ºC-ra.
2. Vákuumozás
Ízesítse a csirkemelleket 3/4 teáskanál sóval és 3/4 teáskanál borssal. Helyezze őket két külön vákuumtasakba, majd zárja le vákuumgéppel.
3. Sous-vide főzés
Tegye a tasakokat a vízfürdőbe, és főzze a csirkét 1 óra 30 percig.
4. Cézár öntet elkészítése
Amíg a csirke készül, keverje össze a majonézt, a fokhagymát, a citromlevet, a szardellapasztát (ha használ), a mustárt, a Worcestershire-szószt, a maradék sót és borsot. Tegye hűtőszekrénybe, amíg a hús elkészül.
5. Csirke előkészítése
Ha a csirke megfőtt, vegye ki a vákuumtasakból, törölje szárazra, majd szeletelje 2–3 cm-es csíkokra.
6. Saláta összekeverése
Vegye ki az öntetet a hűtőből, majd keverje össze a római salátával, amíg jól bevonja az öntet.
7. Wrap összeállítása
A tortillák közepére helyezze a salátás keveréket és a csirkecsíkokat. Hagyjon kb. 5 cm szabad helyet a széleken. Hajtsa be a széleket, majd az alsó végét is, végül tekerje fel. Vágja félbe, és azonnal tálalja.
Tipp a profiktól
Ha szeretne extra roppanós textúrát adni a wraphez, szórjon bele pirított kenyérkockát vagy parmezánt is. A wrapet grillezett tortillával is elkészítheti, így még ízletesebb lesz.