Csirkehúsos Cézársaláta wrap – szuvidált csirkemellel

Csirkehúsos Cézársaláta wrap szuvidált csirkemellel, félbevágva tálalva egy rusztikus kerámia tányéron. A wrapben friss római saláta, krémes Cézár öntet, reszelt parmezán látható, mellette citromgerezd és egy kis tál öntet

Csirkehúsos Cézársaláta wrap – szuvidált csirkemellel

A Cézársaláta az egyik legismertebb klasszikus saláta a világon, amelyet most egy különleges csavarral, wrap formájában készíthet el. A titok a szuvidált csirkemell, amely tökéletesen omlós és szaftos marad, így minden falatban élvezheti a friss római saláta, a krémes öntet és a puha hús harmonikus kombinációját.

Ez a recept ideális választás egy könnyű ebédhez, vacsorához vagy akár elvitelre is – gyorsan összeállítható, egészséges és rendkívül finom.

Miért érdemes kipróbálni?

  • Sous-vide csirkemell: mindig puha és lédús lesz.

  • Egészséges és laktató: friss salátával, csirkével és könnyű tortillával.

  • Kényelmes: előre elkészíthető, és akár másnap is kiváló.

  • Sokoldalú: elhagyhatja a szardellapasztát a könnyebb ízvilágért, vagy gazdagíthatja reszelt sajttal.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 lebőrözött, kicsontozott csirkemell

  • 1 teáskanál kóser só

  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors

  • 1 csésze majonéz

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé

  • 1 teáskanál szardellapaszta (elhagyható)

  • 1 teáskanál dijoni mustár

  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz

  • 4 csésze lazán pakolt, megmosott római saláta

  • 4 db (25 cm-es) tortilla lap

Elkészítés lépésről lépésre

1. Sous-vide kád előkészítése

Állítsa a sous-vide kádat 65,5 ºC-ra.

2. Vákuumozás

Ízesítse a csirkemelleket 3/4 teáskanál sóval és 3/4 teáskanál borssal. Helyezze őket két külön vákuumtasakba, majd zárja le vákuumgéppel.

3. Sous-vide főzés

Tegye a tasakokat a vízfürdőbe, és főzze a csirkét 1 óra 30 percig.

4. Cézár öntet elkészítése

Amíg a csirke készül, keverje össze a majonézt, a fokhagymát, a citromlevet, a szardellapasztát (ha használ), a mustárt, a Worcestershire-szószt, a maradék sót és borsot. Tegye hűtőszekrénybe, amíg a hús elkészül.

5. Csirke előkészítése

Ha a csirke megfőtt, vegye ki a vákuumtasakból, törölje szárazra, majd szeletelje 2–3 cm-es csíkokra.

6. Saláta összekeverése

Vegye ki az öntetet a hűtőből, majd keverje össze a római salátával, amíg jól bevonja az öntet.

7. Wrap összeállítása

A tortillák közepére helyezze a salátás keveréket és a csirkecsíkokat. Hagyjon kb. 5 cm szabad helyet a széleken. Hajtsa be a széleket, majd az alsó végét is, végül tekerje fel. Vágja félbe, és azonnal tálalja.

Tipp a profiktól

Ha szeretne extra roppanós textúrát adni a wraphez, szórjon bele pirított kenyérkockát vagy parmezánt is. A wrapet grillezett tortillával is elkészítheti, így még ízletesebb lesz.