Vákuumgépek raktárról, kis és nagy háztartások számára egyaránt.
Friss élelmiszereink otthoni tárolása és frissességük lehető leghosszabb megőrzése mindig is alapvető problémája volt és lesz is háztartásunknak. A hűtőszekrény pár nap, a fagyasztó pár hónap játékteret enged nekünk, bár mindannyian tudjuk, tapasztaljuk, hogy a fagyasztott húsok és zöldségek élvezeti értéke messze elmarad a frisstől. A vákuumban tárolt élelmiszerek és alapanyagok el és frissen tarthatósági ideje vákuumcsomagoltan legalább 5 de akár tízszeresére is növelhető köszönhetően a vákuumgépnek.
Friss élelmiszereink otthoni tárolása és frissességük lehető leghosszabb megőrzése mindig is alapvető problémája volt és lesz is háztartásunknak. A hűtőszekrény pár nap, a fagyasztó pár hónap játékteret enged nekünk, bár mindannyian tudjuk, tapasztaljuk, hogy a fagyasztott húsok és zöldségek élvezeti értéke messze elmarad a frisstől.
Élelmiszereink, ételeink megromlásának fő oka a levegőben lévő oxigén, vagyis az oxidáció. Mikroorganizmusok, baktériumok és gombák tömege, oxigén jelenlétében vígan szaporodva járul hozzá a romlás egyre gyorsuló folyamatához.
Nem kell kis kémikusnak lennünk ahhoz, hogy „aha” élményben legyen részünk, hiszen innen a megoldás pofon egyszerű. NE engedjünk a levegőnek!!!
Az élelmiszeripari elterjedést követően mára már megjelentek azok a háztartási méretű és áru eszközök, amelyek használatával könnyen és egyszerűen hozhatunk létre légmentes teret az élelmiszerek körül.
Naná, hogy vákuumozunk.
A vákuumban tárolt élelmiszerek és alapanyagok el és frissen tarthatósági ideje legalább 5 de akár tízszeresére is növelhető köszönhetően az oxigénmentes környezetnek.
Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a fagyasztott húsok és zöldségek felengedéskor rengeteg vizet, eresztenek, hiszen lefagyasztáskor a bennük lévő nedvesség a levegő jelenléte miatt kikristályosodik, s szétvágja, rombolja a sejtfalakat. A vákuumcsomagoltan lefagyasztott ételekben nem megy végbe a kikristályosodás ezért, az tartósabb lesz, és sokkal hosszabb ideig megőrzi eredeti színét, illatát és tápértékét.