Görögdinnyés mojito

Görögdinnyés mojito long drink pohárban jéggel, lime szeletekkel és friss mentával, tetején nyársra húzott görögdinnyekockákkal, nyári teraszon fa asztalon, háttérben zöldellő természet – négyzet formátumú fotón.

Görögdinnyés mojito sous-vide – a nyár frissítő koktélja

Nincs is jobb ital egy forró nyári napon, mint egy jéghideg mojito. Ha pedig a klasszikus koktélt görögdinnyével gazdagítjuk, még gyümölcsösebb, frissebb és különlegesebb lesz. A sous-vide technológia segítségével a rum teljesen átveszi a görögdinnye aromáját, így minden korty egy igazi nyári élményt nyújt.

Ez az ital tökéletes választás lehet egy kerti grillpartira, egy nyugodt délutáni lazításhoz vagy akár egy elegáns nyári vacsora kísérőjeként.

Miért érdemes sous-vide módszerrel készíteni?

  • Intenzív ízek – a rum magába szívja a görögdinnye frissességét.

  • Praktikus – előre elkészíthető, hűtve hetekig eláll.

  • Látványos – görögdinnyekockával és mentával díszítve igazi vendégkedvenc.

  • Frissítő – a menta és a lime tökéletesen kiegészíti a gyümölcs édességét.

Hozzávalók

A görögdinnyés rumhoz (kb. 17 adaghoz):

  • 2 csésze friss görögdinnye, kockára vágva

  • 3 csésze fehér rum

Az italhoz (1 adag):

  • 5–8 friss mentalevél, durvára tépve

  • 1 evőkanál szuvidált egyszerű szirup

  • 1 evőkanál friss zöldcitromlé

  • 0,5 dl görögdinnyés rum

  • 2/3 dl szódavíz

  • jégkocka

  • díszítéshez görögdinnyekockák és mentalevél

Elkészítés lépésről lépésre

1. Sous-vide kád előkészítése

Állítsa a készüléket 54 ºC-ra.

2. Görögdinnyés rum készítése

Ossza el a görögdinnyekockákat két nagy befőttesüvegben, majd öntse rá a rumot. Zárja le az üvegeket ujjbegyszorosra, majd tegye a vízfürdőbe, és főzze 2 órán át.

3. Hűtés és szűrés

Az üvegeket tegye jégfürdőbe, majd szűrje át a folyadékot textilen vagy szűrőzsákon. A leszűrt görögdinnyét tegye félre a díszítéshez.

4. Mojito összeállítása

Tegye a mentaleveleket, az egyszerű szirupot és a zöldcitromlevet egy long drink pohárba. Nyomkodja meg őket, hogy kiengedjék az aromájukat.

5. Ital befejezése

Adjon hozzá jégkockákat, majd öntsön rá 0,5 dl görögdinnyés rumot és szódavizet.

6. Díszítés

Tűzze nyársra a megmaradt görögdinnyekockákat, helyezze a pohár szélére, és tegyen mellé egy friss mentalevelet.

Tipp

  • A maradék görögdinnyés rumot zárt üvegben a hűtőben akár 4 hétig is eltarthatja.

  • A koktélt feldobhatja egy kis bazsalikommal vagy citromfűvel is.

  • Alkoholmentes változathoz cserélje a rumot szódára vagy tonikra.