Forralt bor a téli estékre

Forralt bor a téli estékre

Gondolta volna, hogy a Kuvings gyümölcspréssel forralt bort is lehet készíteni? De még milyet! Próbálja ki ezt a receptet!


Hozzávalók

  • 1 liter vörösbor (félédes)
  • 2 fahéjrúd
  • 10 szegfűszeg
  • 2 csillagánizs
  • 3 narancs
  • 60-70 g barna cukor


Elkészítés

  1. Melegítsük fel a vörösbort és a fűszereket egy lábosban.
  2. Facsarjunk ki 2 narancsot a gyümölcspréssel, és adjuk hozzá a vörösborhoz.
  3. A harmadik narancsot mossuk meg alaposan forró vízben, szárítsuk meg papírtörlővel és vágjuk vékony szeletekre.
  4. Tegyünk félre 3-4 narancsszeletet díszítéshez, a többit pedig tegyük a borhoz lábosba.
  5. Főzzük össze az összes hozzávalót körülbelül 10 percig alacsony lángon. Adjuk hozzá a barna cukrot, keverjük el és készen is vagyunk, már csak kortyolgatni kell!