Hozzávalók
- 250 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 g olvasztott vaj
- 5 tojás
- 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4-5 alma
- 4 evőkanál porcukor
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 160 °C-os légkeverésre (vagy 180 °C alsó-felső sütésre).
- Keverjük össze a cukrot, vaníliás cukrot, olvasztott vajat és a tojásokat.
- Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd dolgozzuk össze az egészet krémes tésztává.
- Facsarjuk ki az almákat a Kuvings gyümölcspréssel, és keverjük az almalét és a megmaradt gyümölcspürét a tésztába. Öntsük az egészet egy kikent tortaformába (átmérő kb. 28 cm).
- Vágjunk félbe 3 további almát, szeleteljünk cikkekre, majd helyezzük őket a tésztára. Süssük az almás pitét körülbelül 55-60 percig.
- A végén szórjunk rá egy kis porcukrot. Tálaljuk egy gombóc vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal.