Almás pite

Almás pite

Hozzávalók

  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 g olvasztott vaj
  • 5 tojás
  • 350 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4-5 alma
  • 4 evőkanál porcukor

 

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-os légkeverésre (vagy 180 °C alsó-felső sütésre).
  2. Keverjük össze a cukrot, vaníliás cukrot, olvasztott vajat és a tojásokat.
  3. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd dolgozzuk össze az egészet krémes tésztává.
  4. Facsarjuk ki az almákat a Kuvings gyümölcspréssel, és keverjük az almalét és a megmaradt gyümölcspürét a tésztába. Öntsük az egészet egy kikent tortaformába (átmérő kb. 28 cm).
  5. Vágjunk félbe 3 további almát, szeleteljünk cikkekre, majd helyezzük őket a tésztára. Süssük az almás pitét körülbelül 55-60 percig. 
  6. A végén szórjunk rá egy kis porcukrot. Tálaljuk egy gombóc vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal.