Steak Champ: A steak stílusa
Németország nem kifejezetten a gasztronómiájáról híres a nagyvilágban, de amennyi fejlett konyhagép van ma már a háztartásokban, a joggal világhírű német mérnöki tudás is kivívta a maga elismert a helyét a kulináris kultúrában.
A Steak Champ márka egy nagyszerű, ötletes termékkel tette le a névjegyét a minőségi ételkészítés nemzetközi asztalára. Amióta csak
steaket készítünk, mindig probléma volt, hogy mennyi ideig kell sütni ahhoz a húst, hogy rare (véres), medium (közepes) vagy well-done (átsütött) legyen. Aki nem gyakorlott séf és nem süt naponta több steaket, az könnyen elvéthette szükséges a sütési időt.
A Steak Champ-et steak-rajongó német mérnökök találták ki azért, hogy mindig pontosan olyanra süthessük a steaket, amilyenre akarjuk. Egy a húsba szúrható maghőmérőt fejlesztettek, ami LED-es fénnyel jelzi, ha a hús elérte a kívánt átsütöttséget. Egyszerű, ötletes találmány, az ilyenekre mondják, hogy zseniális.